Mad Scientist van de maand: Professor Triple L!

Professor Triple L (29) is in drie jaar met raketsnelheid doorgegroeid binnen Mad Science Brabant. “Het gebeurde op het begin allemaal heel toevallig,” vertelt de professor, die in het gewone leven Lotte Hoogenboom heet. In korte tijd is ze omhooggeschoten van beginner naar professionele gekke wetenschapper.

“Toen ik net een maand bij Mad Science werkte, viel een keer iemand uit en werd ik gevraagd om een kinderfeestje te verzorgen”, vertelt Lotte. “De dag erna! Een collega heeft me snel geleerd hoe het allemaal moest. Het was natuurlijk wel spannend maar het ging gelukkig helemaal goed.” Tegenwoordig is Lotte een pro in het geven van spetterende feestjes, shows én naschoolse activiteiten. Ze heeft zelfs een aantal verantwoordelijkheden op het Mad Science-kantoor in Brabant er bij gekregen. “Normaal gaat dat allemaal niet zo snel”, volgens Lotte.

Met kinderen werken is altijd al haar grote passie geweest. “Voordat ik Mad Scientist werd, werkte ik in de kinderopvang en bij een scouting. Ik wilde altijd al zogezegd voor de klas staan en kinderen wat bijbrengen, een wens die ik bij Mad Science in vervulling kon laten gaan.” Toch heeft het moment dat Lotte het meest is bijgebleven uit de afgelopen drie jaar niks met kinderen te maken. “Mijn favoriete show was toch wel op Paaspop. Het was super spannend, omdat ik moest optreden voor volwassenen en dat had ik nog nooit eerder gedaan. Maar het was heel gaaf! Het publiek reageerde uiteindelijk met precies dezelfde enthousiasme en verwondering als kids. Volwassenen zijn eigenlijk gewoon grote kinderen.”

Wetenschap draait natuurlijk vooral om experimenteren en dingen uitproberen, wat nog wel eens mis wil gaan. “Ik heb een keer een hele school laten evacueren”, lacht de Mad Scientist. “We kwamen voor het eerst op die school en we hadden een show voorbereid met een steekvlam. Ik had het rookalarm achter me niet gezien en toen we bezig waren ging het brandalarm plotseling af. Een groot deel van de mensen in het gebouw hadden niet door dat wij langskwamen, dus iedereen stroomde naar buiten. Toen moesten we 112 heel gauw bellen om te zorgen dat de brandweer niet zou uitrukken. Dát was wel een stressmomentje in mijn carrière als Mad Scientist.”

 

 

okt, 05, 2016

0

SHARE THIS