Mini Mad Scientist van de maand: Santiago!

Santiago Mendez-Roelofs (7) heeft grote ambities. Later wil hij bij NASA werken. Niet veilig op grond aan raketten sleutelen, maar op heuse missies naar de ruimte. Of treinconducteur worden, dat lijkt hem ook erg leuk. “Dan kom je langs veel mooie, bijzondere dingen”, zegt Santiago.

Santiago wil over de planeten wandelen en stenen meebrengen van de maan, Jupiter, Pluto en Uranus. Wanneer hij weer met beide benen op de grond staat, worden deze natuurlijk uitvoerig onderzocht. De eerste stapjes zijn al gezet. In september heeft hij op OBS De Noord in Ridderkerk meegedaan met het naschoolse programma van Mad Science. Hier heeft hij onder andere geleerd hoe radiografische afstandsbedieningen werken door middel van antennes. “Wetenschap is super interessant!”, vindt de basisscholier. “Ik vond alle proefjes leuk, maar een waarbij ik telefoons werkend maakte vond ik het allerleukst. Je moest van alles instellen, en als je het goed had gedaan, kon je met de telefoon bellen.”

Tekenen, buiten spelen en gevaarlijke drankjes uitvinden zijn Santiago’s grootste hobby’s. Hoewel zijn moeder Natalya het niet helemaal eens is met die laatste bezigheid. Santiago gaat thuis vaak aan de slag met allerlei experimenten. Hij vindt de thuisproefjes van Mad Science soms een beetje moeilijk, maar meestal lukken ze prima. Met een beetje hulp van mam natuurlijk.

Santiago hoopt dat de gekke Mad Scientists snel nog een keer naar zijn basisschool afreizen. Maar gelukkig is hij binnenkort uitgenodigd voor een echt Mad Science-feest. Daar kijkt de astronaut in de dop nu al naar uit.

jan, 17, 2016

0

SHARE THIS